У Миколаєві з розмахом пройшов перший офіційний турнір з електронного футболу

У перші дні нового року, 3 січня, відбувся дебютний офіційний турнір з електронного футболу у Миколаївській області. Організатором заходу виступила новостворена Асоціація електронного футболу Миколаївської області під егідою АФМО (голова Олександр Пасічний).

У турнірі взяли участь 28 гравців, а сам захід пройшов у PUB Pint, який гостинно прийняв турнір.

Привітати любителів електронної гри приїхав заступник голови АФМО Олександр Балакін, який наголосив, що АЕФМО – це єдина легітимна організація в області і всі турніри, які вона надалі буде проводити, є офіційними та проходять під егідою АФМО. Також Олександр Валерійович завірив, що даний вид футболу розвиватиметься і надалі, адже він буде жити за будь-яких карантинних умов.  

Після цього голова АЕФМО Іван Стаднік виголосив вступне слово:

«Небагато хто слідкує за електронним футболом, однак у нас є досягнення: декілька тижнів тому збірна України у кількості двох гравців поїхала на чемпіонат Європи в Іспанію. Що стосується нашої організації, то ми є офіційною асоціацією від УАФ. Тому ми будемо проводити відбори на Чемпіонати України, тобто у кожного з вас є шанс потрапити до збірної нашої країни, якщо переможете на чемпіонаті.

Сьогодні ми проводимо новорічний ознайомчий турнір, організований для футбольних гравців міста та області. Чому саме для футболістів? Тому що експерименти завжди ставляться на своїх близьких людях. Для того, щоб ви зараз все побачили на свої очі, розповіли друзям, які цікавляться даною дисципліною, що у нас все офіційно та серйозно. Після турніру хочемо від вас почути критику, ваші пропозиції та побажання щодо покращення проведення».

Далі жеребом визначилися пари суперників кваліфікаційного раунду. Ігри пройшли на одному диханні, емоції вирували не гірші, ніж на стадіоні. В ході відбіркового етапу деякі гравці вже знайшли свого вболівальника.

Після першого етапу за результатами двох ігор сильніші учасники турніру продовжили боротьбу в групах (по 4 гравця в 4 групах), де і визначились переможці. У запеклій боротьбі наймолодший учасник турніру – 14-річний Богдан Нидбай – з невеликим рахунком поступився заступнику голови АЕФМО Дмитру Каушану.

Призери змагання отримали кубки відповідних зразків.

Володар «срібної» нагороди турніру Богдан Нидбай поділився емоціями:

«Я граю не довго, лише два роки, але це така дисципліна, де вік не важливий. Для мене це більше комп’ютерна гра, а не спорт. Я граю у реальний футбол – там справжній спорт. Але надалі буду продовжувати грати в електронну версію та покращувати свої результати».

Також свою думку стосовно першого подібного заходу у Миколаєві висловив вболівальник та учасник турніру Володимир Бігайло:

«Дякую хлопцям за організацію. Для першого турніру все пройшло на гарному рівні, дуже цікаво, багато хороших суперників. Видно, що хлопцям подобається цей вид спорту. Тому, якщо і надалі будуть його популяризувати, то буде достатньо цікаво спостерігати. Хлопцям велика подяка, що взялися за це та організували таке дійство. Надалі із задоволенням буду брати участь у подібних турнірах».  

Турнір викликав неабияку зацікавленість серед любителів цього виду футболу у місті та області, тому організатори мають сподівання, що і надалі їх змагання будуть збирати таку кількість учасників та вболівальників.  

«Насправді ми очікували, що буде складніше зібрати людей одразу після новорічних свят. Однак всі місця були зайняті за день після оголошення турніру. Нажаль, не всі зареєстровані учасники прийшли на турнір, але у той же час приїхало багато вболівальників. Гра насправді дуже відома, я вже років 10 в неї граю, і збирає багато прихильників по всьому світу, тому така зацікавленість турніром не є сюрпризом. Нарешті і у нас в області будуть ці турніри проходити на офіційному рівні. Я давно хотів, щоб і в нашому місті це відбувалося, але і подумати не міг, що буду якимось чином брати участь в їх організації.

На рахунок перемоги – неочікувано. Я розраховував, що вийду з групи, але, що посяду перше місце – ні. Мене дуже вразив молодий хлопець, якому 14 років, він грає на дуже хорошому рівні. Після першої його гри всі боялися з ним змагатися. Але в мене більше досвіду, я проаналізував його гру та переміг», — висловився переможець та один з організаторів турніру Дмитро Каушан.

Організатори висловлюють подяку АФМО за надану наградну атрибутику та партнеру даного турніру закладу PUB PINT за гостинність.