«Первомайськ», на останніх хвилинах обігравши «Варварівку», здобув третю поспіль перемогу у Суперкубку області

У неділю, 1 грудня, на стадіоні ФСК «Врадіївка» відбувся матч за Суперкубок Миколаївської області між чинним володарем Кубку області МФК «Первомайськ» та цьогорічним переможцем Чемпіонату області ФК «Варварівка».

МФК «Первомайськ» — ФК «Варварівка» 2:1 (1:1)

Арбітри: В. Мамчур (Березанка), О. Мерцалов, А. Єремєєв. Спостерігач арбітражу: М. Герасименко (усі – Миколаїв).

Голи: Гранковський (25), Тищенко (90+1) – Щербина (4).

Попередження: Флакей М.Д. (23), Тищенко (60), Мізернюк (69), Ротко (83), Федорченко (89) – Смолік А.М. (73), Солоніков (73).

Вилучення: Флакей М.Д. (23), Гранковський (73).

Те, що гра буде цікава та бойова, пророкували всі. «Первомайськ» — неодноразовий володар Суперкубку та Кубку області — цього року залишився без чемпіонства, тому команда намагалась реабілітуватись та поборотись за трофей. «Варварівка» продемонструвала чудовий сезон, здобувши перемогу у Чемпіонаті області, а здаватись без бою — не в характері колективу. Тому з перших хвилин суперники кинулись в атаку. Відбившись від наступу «Первомайська», «варварівці» організували прохід по лівому флангу, який ударом повз голкіпера замкнув Сергій Щербіна вже на 4 хвилині зустрічі. Пропущений м’яч ще більше розігрів ситуацію на полі. Гравці жорстко і до останнього боролись за м’яч на кожному клаптику футбольного поля. «Первомайськ» створив ще декілька небезпечних виходів до воріт Радіоли, але удари прийшлись повз ціль. В одному з епізодів вболівальники та керівництво червоно-білих побачили гру рукою і, намагаючись у неприйнятній формі донести до арбітра свою думку, тренер команди Микола Флакей спочатку отримав жовту картку, а потів і червону. За дві хвилини після інциденту «Первомайськ» організував ще одну атаку, Вадим Радіола вийшов на випередження, але не встиг, м’яч від удару Сергія Гранковського  опинився у сітці. З нічийним рахунком команди закінчили перший тайм, продемонструвавши рівну, цікаву та напружену гру.

Другий тайм «Варварівка» розпочала атакою на ворота суперника, з якою на відмінно справився воротар. Але загалом другу половину гри можна було б записати в актив первомайської команди – колектив більше атакував та створив декілька дуже хороших моментів, в більшості з яких команду суперника виручив голкіпер. Вистачало у другому таймі роботи і арбітрам: зустріч наближувалась до фіналу, а результат, попри зусилля команд, не змінювався – це змушувало футболістів нервувати та порушувати правила. Через це на 73 хвилині «Первомайськ» залишився у меншості. За удар по нозі суперника пряму червону картку отримав автор другого голу в матчі Сергій Гранковський. Залишившись вдесятьох, «Первомайськ» тактику гри не змінив та все більше уваги приділяв атаці. І вже на доданій хвилині зустрічі, коли всі були налаштовані на серію пенальті, червоно-білі все ж «дотиснули» суперника. Після подачі кутового Дмитром Ярчуком м’яч знайшов залишеного без опіки Олексія Тищенко, який поцілив у ворота і приніс своїй команді третю поспіль перемогу у Суперкубку Миколаївській області.

На церемонії нагородження команди вітали голова Федерації футболу Миколаївської області Олександр Пасічний та помічник народного депутата Максима Дирдіна Віталій Порхун. Вони подякували командам за гарну, насичену цікавими моментами гру та рівну самовіддану боротьбу, а також привітали з успішним та таким яскравим завершенням сезону і побажали у майбутньому здобувати ще більше перемог. Також Олександр Пасічний окремо висловив подяку Миколі Топало за наданий стадіон, який на даний час є кращім у Миколаївській області.

Організатори змагань грамотами та статуетками відмітили роботу суддівської колегії. На згадку про гру пам’ятні таблички також отримали і тренери команд: Олексій Белічко (ФК «Варварівка») та Микола Флакей (МФК «Первомайськ»).

Також були визначені кращі гравці кожної команди. Ними стали автори забитих м’ячів: Сергій Щербина (ФК «Варварівка») та Олексій Тищенко (МФК «Первомайськ»).

«Варварівка» за участь у грі отримала почесну грамоту, а МФК «Первомайськ» — омріяний трофей.

Тренер переможців Микола Флакей поділився своїми емоціями після гри:

«По грі було видно, що і одна, і друга команди хотіли перемогти. Але, якщо бути чесним, то ми сьогодні були трохи сильніші, особливо у другому таймі, якщо б ми ще забивали свої м’ячі, то перемога була б суттєвіша. Але хочу сказати, що «Варварівка» — це гарна команда, яка достойно боролась, я дякую їм за гру. Такий футбол, думаю, подобається багатьом: безкомпромісний, з великою кількість моментів біля обох воріт. Окремо хочу відмітити якість поля – вона відмінна, за що велика подяка Миколі Топало. На таких полях приємно грати, хочеться, щоб побільше заходів подібного рівня проводились на стадіонах такої якості».