МФК «Первомайськ», здобувши перемогу над «Варварівкою», отримав путівку у фінал Кубку області 

У суботу, 1 серпня, на штучному полі Центрального міського стадіону відбувся матч-відповідь півфіналу Кубку Миколаївської області, де «Варварівка» приймала МФК «Первомайськ». Нагадаємо, перша зустріч команд завершилася з рахунком 2:1 на користь первомайців.

«Варварівка» (Миколаїв) – МФК «Первомайськ» 2:3 (0:2)

Арбітри: В. Мамчур (Березанка), О. Мерцалов, М. Полусмяк. Спостерігач арбітражу: П. Винарський (усі – Миколаїв).

Голи: Климко (+70), Маркитан (77), Задорожнюк (87 АГ) – Ярчук (37), Грегоращенко (44).

Попередження: Безуханич (27) – Федорченко (23), Божко (66), Шпартко (70). 

У тому, що гра була надважлива для кожної команди, сумнівів не було. Початок матчу суперники провели на рівних, більшість часу приділяючи боротьбі за м’яч у центі поля. Поодинокі виходи до воріт особливої небезпеки не несли поки на 37 хвилині Дмитро Ярчук сильним ударом з-за меж карного майданчика не відкрив рахунок. Після цього «Первомайськ» почав наполегливіше пресингувати суперника та частіше загрожувати їх воротам. Такі командні дії привели до ще одної результативної атаки. За хвилину до перерви Максим Грегоращенко увійшов до штрафного майданчика «Варварівки» та навісом відправив м’яч за спину голкіперу. На перерву команди пішли за переваги «Первомайську» у два м’ячі.

Таке положення речей «Варварівку» не влаштовувало, тому одразу після перерви команда кинулась відіграватись. Гравці «біло-синіх» створили низку гострих моментів, жоден з яких до бажаного результату не привів. На 70 хвилині за зрив чергової атаки арбітр матчу назначив 11-метровий удар у бік воріт гостей. До відмітки підійшов Дмитро Климко і потужним ударом скоротив відставання своєї команди. За 7 хвилин Кирило Маркитан на швидкості відірвався від захисників опонента, обіграв голкіпера та зрівняв рахунок. Після цього «Первомайськ» наніс кілька ударів у бік воріт «Варварівки»: постріл Ярчука Вадим Радіола парирував, але наступну атаку, яка відбулася на 87 хвилині, нейтралізувати не вдалося, після рикошету від Олега Задорожнюка м’яч поцілив у ворота. За рахунку 3:2 на користь «Первомайську» і завершилася ця зустріч.

Таким чином за підсумком двох ігор у фінал Кубку області проходить МФК «Первомайськ». ФК «Варварівка» же на цьому етапі завершила свої виступи на турнірі.   

Тренер МФК «Первомайськ» Микола Флакей поділився враженнями:

«Коли ми їхали на цю зустріч, я дуже хвилювався: чотирьох гравців не було –  це наші військові, які виїхали на свої змагання. Я просив перенести гру, але на зустріч нам не пішли і ми грали тим складом, який був. Тому нам залишалося битися до кінця. Не можу сказати, що нам пощастило: Ярчук цілеспрямовано бив по воротах та забив чудовий гол метрів з 20. Були моменти, коли суперник нас перегравав у першому таймі і це зрозуміло, адже їм треба було відіграватися, вони бігли вперед та створювали моменти. Тим не менш ми відбивалися та ловили їх на контратаках. У другому таймі я сказав хлопцям трохи сісти та грати від оборони, але у той же час ми побігли по їх половині, а цього робити не можна, утворилися розриви і вони зрівняли рахунок. Їм треба було забивати ще два м’ячі, але за ці п’ять хвилин я вже повірив, що це навряд чи станеться. При цьому ми ще забили один гол. Не скажу, що грою я задоволений, але результатом – так, тому що ми вкотре вийшли у фінал Кубку області».