В АФМО пройшла робоча нарада з представниками команд

Відбулась нарада керівництва АФМО з представниками футбольних команд, які планують брати участь в Кубку та чемпіонаті Миколаївської області 2020 року. Обговорювались системи проведення змагань.

Нарада проходила під головуванням народного депутата, члена виконкому УАФ та голови АФМО Олександра Пасічного та його заступника Олександра Балакіна і голови проведення змагань Олександра Мариненко.

На нараду прибули представники таких районів: Вітовського, Снігурівського,  Березнегуватського, Миколаївського, Березанського, Казанківського, Вознесенського, Очаківського, міста Миколаєва та Херсонської області.  

За декілька днів така сама нарада відбулась в зоні «Північ» у м. Вознесенськ. Туди прибули представники таких районів: Арбузинського, Братського, Вознесенського, Первомайського, Доманівського, Новоодеського та міста Южноукраїнськ.

До присутніх звернувся голова АФМО Олександр Пасічний:

Всім доброго дня, радий всіх бачити, видно, що скучили за футболом. Дякую, що знайшли змогу приїхати. Раніше в нас пройшла аналогічна нарада в Північній зоні, де були обговорені такі самі питання, щодо формату проведення Кубку та чемпіонату.

Далі слово взяв заступник голови АФМО Олександр Балакін:

Вітаю всіх присутніх, з тим, що після довгої перерви, ми вже маємо змогу зібратись та обговорити дати та формат проведення Кубку та чемпіонату Миколаївської області. Після обговорення всіх питань, які будуть сьогодні розглянуті, я докладу про результати та рішення на засіданні виконкому, — зазначив Олександр Валерійович.

Під час засідання було розглянуто та обговорено багато питань, які стосувались, в основному формату та строків проведення Кубку та чемпіонату Миколаївської області.

До обговорення було представлено декілька форматів проведення Кубку: згідно зонального принципу (учасники розподілені на чотири групи по 4 команди, з яких дві команди з кожної групи виходять до наступного етапу). Другий формат: учасники розподілені згідно сліпого жеребкування та зіграють по дві гри, після чого відбудеться наступний етап.

Олександр Мариненко зазначив, що на електрону адресу АФМО прийшов лист від УАФ з інформацією про те, що УАФ дозволяє проведення змагання з футболу, якщо органи місцевого самоврядування дали на те дозвіл.

Що стосується нововведень, то з цього сезону будуть внесені до єдиної бази УАФ футболісти, які задіяні в Кубку та чемпіонату Миколаївської області. Переходи футболістів дозволені в трансферний період. Перед початком змагань представникам команд потрібно надати командні заявки, ксерокопії паспортів та фото формату 3х4 футболістів, на нинішній час.

У контексті проведення змагань з футболу було піднято питання про підвищення оплати роботи бригади арбітрів.Тут доречним була присутність голови комітету арбітрів АФМО Володимира Міланича, який обґрунтував дане рішення та зазначив, що нині кількість арбітрів в області була збільшена, завдяки проведенню школи арбітрів в м. Вознесенськ та м. Снігурівка.

Підсумки наради:

Кінцевий формат змагань та формування груп відбудеться відразу по закінчені прийому заявок та після затвердження виконкомом.

Термін проведення Кубку 13-14 червня, фінал відбудеться 24 серпня до Дня Незалежності України.

Термін проведення чемпіонату Миколаївської області запланована на 1 вересня.

Підняття оплати роботи бригади арбітрів.